Ta hand om din kropp efter fysisk aktivitet

Rörelse och fysisk aktivitet är en viktig del för att ha en välfungerande kropp och ljust sinne. Att röra på sig några gånger i veckan eller lite varje dag kan även göra en stor skillnad hur du mår både fysiskt och psykiskt.

Fysisk aktivitet och återhämtning i vardagen

När kroppen blir utsatt för fysisk aktivitet är det även viktigt att ge kroppen tillräckligt med återhämtning. Då kroppen är igång fysiskt kan det upplevas som en stress, dock en positivt sådan. Men det är därför viktigt att efter träningen varva ner för att kroppen ska förstå att det var en tillfällig stress och ingen fara. Att varva ner och få återhämtning kan ske i form av meditation, lugna andetag och att koppla av.

Ta hand om kroppen med rätt produkter

Det är en god idé att ge kroppen lite extra kärlek genom att ta hand om den efter träningen. Kanske någon härlig body lotion, en fräsch kroppsskrubb eller en ny ansiktskräm kan vara en bra början. På Babyface kan du hitta bra och smarta produkter att använda efter träningen. Låt dig bli inspirerad och leta runt och se vad som fångar dig i smaken och testa dig fram för att se var du tycker om.