Att utbilda sig till orienterare

I Sverige så finns i dagsläget nio olika program för att utbilda sig till orienterare. Det kanske inte är den vanligaste idrotten som unga människor dras till. Dock så finns det så pass intresse att flertalet gymnasium runt om i Sverige har tagit upp denna utbildning.

En del av program kan ligga inom en ren idrottsutbildning med flera olika typer av program och orientering är en av dessa som finns att välja på. Hos en del gymnasium så kan man kombinera sin utbildning med orienteringsträning. Andra är rena program med orientering på schemat. Har du ett intresse för just orientering och en talang för detta så ska du naturligtvis söka dig till någon av de utbildningar som finns i vårt avlånga land.

Även Svenska orienteringsförbundet håller utbildningar främst för tränare, banläggare och andra inom orientering. På många håll så hålls det speciella kurser men och läger och andra former av utbildning. Det finns tränarutbildningar som riktar sig för de som tränar barn, ungdomar, junior och senior men också de som tränar på elitnivå. Leta upp den utbildning som ni har ett intresse av.