För dig som utövar tyngdlyftning

Redan år 1896 fanns sporten tyngdlyftning med på de Olympiska spelen och det svenska förbundet för tyngdlyftning grundades år 1922. Det är en populär sport som kräver styrka, koncentration, tajming och snabbhet. Idag är sporten väldigt populär och varje år tillkommer det nya medlemmar. Köp hem det du behöver och testa på sporten du med.

Utrustning

Som nybörjare i tyngdlyftning är den viktigaste utrustningen ett par tyngdlyftarskor. Det här är skor som har en liten klack under hälen och en platt sula för att ge dig så bra stöd som möjligt. Allt eftersom kan du införskaffa resterande utrustning som kan vara bra att ha. Det kan bland annat vara bra att ha ett lyftarbälte när du börjar lyfta tyngre vikter. Samma sak gäller med knäskydd eller knävärmare som det också kallas. De kan hjälpa till att avlasta knäna vid tunga knäböj eller utfall.

Grepphjälp

När du kommit upp i tunga vikter kan det också underlätta att införskaffa grepphjälp. Det finns olika sorters grepphjälp och du bör prova dig fram till vad som passar dig bäst. Du kan använda dig av olika lifting straps för att se vilka som fungerar för just dig. Dessutom kan du testa använda både flytande kalk samt block kalk.