OL-Academy

Blekinge Tekniska Högskola med OL-Academy erbjuder en bred verksamhet och en rad aktiviteter för den som är aktiv orienterare. Vi vill att studenten ska kunna utveckla sin orientering samtidigt som hon eller han ges möjligheter att bedriva framgångsrika studier. Utbudet består av daglig träning och tillgång till nedanstående förmåner. Sedan 2015 är OL-Academy en del av BTH idrottsakademi.

Möjligheter

Träning

Tränare Martin Söderberg står tillsammans med OK Orion och övriga klubbar i området för ett utbud av dagliga gemensamma träningar. Träningarna är varierade och innehåller både tekniska övningar, intervaller och längre distanspass. Notera att föreningstillhörigheten aldrig påverkar möjligheten att delta och föreningarna ser en vinst i att duktiga orienterare gästar deras träningar.

I Karlskrona finns tillgång till friidrottshall vilken under vinterhalvåret utnyttjas för inomhusintervaller.

Terrängen i Blekinge erbjuder stor variation och möjligheter till mycket utvecklande teknikträning. Inom en radie av tre mil kan man hitta de flesta terrängtyper. Stor tillgång till kartor av hög kvalité och nya kartor produceras kontinuerligt i området.

Länkar

Idrottsakademin
Blekinge Tekniska Högskola
Svenska orienteringsförbundet
OK Orion